Reinigen van je lashelmen

04-02-2023

Er zijn 3 redenen waarom het belangrijk is dat de lashelmen van je lassers gereinigd worden:
  1. Veiligheid van je lassers
  2. Kwaliteit van het laswerk
  3. Duurzaamheid van de lashelm

Een beschadigd of gekrast vizier kan leiden tot verminderde bescherming tegen straling, wat voor oog- of huidbeschadiging kan zorgen bij de lasser. Daarnaast kan een vervuilde of verontreinigde lashelm het zicht van de lasser belemmeren, wat kan leiden tot fouten tijdens het lassen. Bovendien kan een vuile of slecht onderhouden lashelm de levensduur van de helm verkorten, waardoor ze sneller vervangen moeten worden. 

Als we het hebben over reinigen bedoelen we niet afstoffen met een doekje, maar een grondige schoonmaakbeurt door middel van een ultrasoon reiniger. Elektrolas kan je hierin ontzorgen. Met onze ultrasoon reiniger maken we je lashelm op een effectieve en grondige manier schoon, zonder gebruik van agressieve chemicaliën of mechanische reinigingstechnieken die de lashelm kunnen beschadigen.

De ultrasoon reiniger is een machine die gebruik maakt van hoogfrequente trillingen. De lashelm ligt in een bad met speciale reinigingsoplossing. De trillingen zorgen ervoor dat het vuil en de verontreinigingen loskomen van de lashelm en in de oplossing terechtkomen. Is de lashelm gereinigd dan laten we hem grondig te drogen, want eventueel vocht dat achterblijft in de helm kan leiden tot corrosie van de elektronica of andere componenten in de lashelm.

Zweetbanden, batterijen, binnenglazen, buitenglazen, slijpvizier, gelaatsafdichting en eventuele onderdelen vervangen wij automatisch mee. Deze zijn niet te reinigen of dienen voor veiligheidsredenen vervangen te worden.

Heb jij lashelmen die je op een effectieve, grondige en veilige manier wilt laten reinigen? Maak een afspraak door te bellen naar 0416-336777 of mailen via info@elektrolas.com. Je kunt ook je contactgegevens achterlaten en dan nemen wij contact op met jou.