Opening Elektrolas Lasschool

30-01-2017

Donderdag 26 januari was het zover! Na maanden in de verbouwing te hebben gezeten mochten wij dan eindelijk samen met 135 enthousiaste gasten! onze lasschool openen. Wij hebben erg genoten van deze feestelijke dag!

Onze directeur, Joost van den Hooven, heeft de middag geopend met een terugblik op de afgelopen 17 jaar van Elektrolas en de weg die geleid heeft tot de huidige diensten van Elektrolas. 
Hij heeft de groei en de ontwikkeling van Elektrolas tot het mooie bedrijf wat het nu is, benadrukt. De lasschool en de gehele verbouwing is een kroon op het werk van de het voltallige personeel. Joost benadrukte dat hij erg trots is op hetgeen er gepresteerd is. Met de realisatie van de lasschool vallen de laatste stukjes van de puzzel voor Elektrolas op haar plek. 
 
 
Adri Pijnenburg heeft als gastspreker zijn visie gedeeld over de technische ontwikkelingen en onderwijs. Benadrukt werd dat Onderwijs, Ondernemers en Overheid elkaar moeten versterken en elkaar meer moeten zoeken. Innoveren is noodzaak om de toekomst het hoofd te kunnen bieden. 

De officiële opening van de lasschool.
De opening van de lasschool werd door 2 elektrolassers verricht. Michael Hagelaars en Rob Wassenaar, beiden 10 jaar in dienst hadden de eer om de symbolische opening te verrichten. Met één druk op de knop viel het doek naar beneden waardoor de lasschool zichtbaar werd voor het publiek. 


 
Na een rondleiding door de lasschool en het pand van Elektrolas hadden de gasten de primeur om Lasschuim blond te proeven! Tijdens de gezellige borrel is er nog met een drankje en een hapje genetwerkt en nagepraat.

Virtueel lassen
Het  lassen met Soldamatic-systeem trok veel aandacht. Dit is een lastrainer die realiteit en virtueel combineert in een 3D omgeving. Deze trainer is een perfect hulpmiddel om beginnende lassers te trainen. 

Soldamatic is het enige lassysteem dat middels een simulatie zorgt voor een didactisch en methodologisch onderwijsconcept. Denk hierbij aan individuele theorie uitwisseling, e-learning ondersteunde opleiding, praktisch lassen op een simulator, analyse van elke lasnaad en begeleiding van stagaires! Dit brengt u een succesvolle lasopleiding! Dit system biedt u vele voordelen in het gebruik. Door deze moderne manier van trainen is het voor de lasser aantrekkelijk, efficient en vriendelijk in de kosten, echter de kwaliteit van de opleiding neemt toe.

Wilt u meer informatie over virtueel lassen? Of heeft u interesse in een demo? Neem contact met ons op via info@elektrolas.com of 0416-336777.