Loggen van lasparameters

09-02-2018

In de huidige industrie is het steeds belangrijker geworden om de kwaliteit te waarborgen en te bewijzen dat deze gehandhaafd wordt. Hierbij is het lassen een belangrijke parameter geworden, waarbij het eindresultaat van de gelaste verbinding ten aanzien van onder andere sterkte, rek en hardheid na het lassen vooraf bepaald dienen te worden.

Normaliter wordt dit aan de hand van een lasproef bepaald door in het materiaal te lassen, de parameters te meten (loggen) en het gelaste materiaal in het laboratorium destructief en niet destructief te laten onderzoeken. Bij een positief resultaat kan men dan een lasmethode kwalificatie (LMK) verkrijgen, de resultaten dienen te voldoen aan de geldende norm.

Zo’n lasproef wordt bijgewoond door een Notifight Body (NoBo). Deze NoBo verwacht in veel gevallen dat de klant zelf zorg draagt voor het loggen. Het loggen vereist echter de nodige kennis en vooral het in het bezit hebben van complexe en gevalideerde apparatuur.

Elektrolas beschikt over die kennis en apparatuur en kan bij jou op locatie onder toezicht van een NoBo loggen. Ook kunnen wij je compleet ontzorgen door de LMK volledig af te nemen, daarvoor zijn wij gemachtigd door het NIL. Hierdoor bespaar je hoge kosten die een NoBo in rekening brengt, tevens ben je een stuk flexibeler.

Neem contact op met onze afdeling Kwaliteitsbeheer
T: 0416-336 777
E: info@elektrolas.com