Lastrainingen ook voor de maritieme sector

24-07-2019

Elektrolas verzorgt ook lasverbetertrajecten in de maritieme sector. Een mooi voorbeeld is een opleidingstraject dat onlangs in gang is gezet bij een grote internationale maritieme dienstverlener.

Uit een audit is gebleken, dat de lastechnische kennis bij onderhoudspersoneel niet het niveau bereikte dat eigenlijk gewenst werd. Om de audit goed te kunnen afsluiten was een bijscholingstraject in de vorm van een lastraining voldoende om het daarbij behorende certificaat te behalen. Daarom is Elektrolas benaderd.

Dit soort lasverbetertrajecten starten altijd met een 0-meting. Elektrolas kijkt naar wat de mensen willen en hoe het is gesteld met hun kennisniveau. Vervolgens bepalen we het doel en wat ze daarvoor moeten leren. Uit deze meting is een opleidingsvoorstel met een bijbehorend stappenplan gekomen. 

Het bijzondere van dit project is, dat het aan boord van een schip plaatsvond. Dat vergt toch wel de nodige organisatorische inspanningen. Het was een gigantisch groot schip dat met een enorme kraan die fundering voor windmolens in één keer op zijn plek in zee zet. Aan die kraan mogen de onderhoudsmensen niet lassen, maar wel alles aan het schip zelf. Zij zijn geen lassers, maar moeten er wel voor zorgen dat het schip veilig en functioneel is.

Vanuit Waalwijk heeft Elektrolas een aantal havens die bereikbaar zijn met een uur rijden. Daarom kunnen wij gemakkelijk bemanningsleden op locatie lastraining geven. Maar ze kunnen ook naar Waalwijk komen om ze in onze lasschool een leuke maar vooral ook zinvolle dag te bezorgen met een lastraining.


Wil je meer informatie over een lasverbetertraject bij jouw bedrijf? Laat een van onze specialisten contact met je opnemen.