Inspirerende ochtend over automatiseren van laswerk

24-11-2022

Een inspirerende ochtend, waarbij we meer dan 50 deelnemers hebben mogen informeren over het automatiseren van laswerk. Want waar moet je beginnen? Wat bepaald het succes? Welke mogelijkheden zijn er? En hoe groot is de investering?

Universal Robots en ABB hebben de inspiratiesessie geopend met een korte lezing.

Aansluitend volgde zes demo’s met elk hun eigen invalshoek. Zo kwam de ABB robot live in actie en werden verschillende opties van robotcellen toegelicht.

          

Werd plasmasnijden met de cobot gedemonstreerd en met behulp van het snelwissel systeem was de lastoorts binnen 60seconden op de cobot gemonteerd en laste vervolgens direct een pijp op de gesneden buis.



Zijn verschillende opties van software getoond waarmee de cobot eenvoudig geprogrammeerd kan worden. Waaronder hands on programmeren en een lasnaadvolgsysteem.

          

Special guest KIN Machinebouw liet zien hoe zij kunnen ondersteunen in het produceren van mallen en onderframes ten behoeve van de robot.



En tot slot heeft ABB nog een RobotStudio masterclass gegeven in combinatie met virual reality.



Uiteraard was er ook voldoende ruimte voor een hapje en een drankje en werd er in een gemoedelijke sfeer genetwerkt.
We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde ochtend!

Wil je eens sparren over de mogelijkheden voor het automatiseren van het las-, slijp-, schuurwerk in jouw bedrijf? Laat je gegevens achter of neem contact op via 0416-336777. We denk graag met je mee!