Inspectie Test Plan: Wie is waar verantwoordelijk voor?

19-03-2024

Zodra een nieuwe opdracht ontvangen wordt en zowel de opdrachtnemer als de opdrachtgever ermee instemmen, kan het project van start gaan. Na dit akkoord komen contractuele verplichtingen naar voren, waaronder vastgestelde normeisen. Hoewel een lasserij bekwaam is in het lassen en vervaardigen van allerlei projecten, rijst de vraag of dit in overeenstemming is met de geldende normen zoals beschreven in het contract. Bovendien worden niet altijd alle afspraken, inclusief verantwoordelijkheden, op de juiste wijze schriftelijk vastgelegd, wat de geldigheid en traceerbaarheid ervan in gevaar brengt.

Een Notified Body (NoBo), ook wel een externe partij genoemd, zorgt met behulp van een Inspectie Test Plan ervoor dat alle aspecten stapsgewijs van het contract vastgesteld en gecontroleerd worden. Op deze manier worden alle normen die relevant zijn voor het project nageleefd. Daarnaast waarborgt een NoBo dat de traceerbaarheid vastgesteld wordt. Hierdoor kan er altijd bekeken worden wie waar verantwoordelijk voor was.

Elektrolas staat klaar als derde partij (NoBo) om ervoor te zorgen dat alle projectaspecten gecontroleerd, nageleefd en traceerbaar worden.