Gecertificeerde lassers steeds meer de norm

02-08-2022

Weer 21 lasserkwalificaties hebben we mogen afnemen bij een van onze relaties. Hier zat ook orbitaal lassen (ISO 14732) bij.

Voor het aantoonbaar maken van laskwaliteit wordt bij projecten steeds vaker de eis gesteld dat het laswerk uitgevoerd wordt door gecertificeerde lassers. 

Voor onze klant houdt dat in dat zij hun (nieuwe) lassers laten certificeren. Bij 9 lassers zijn meerdere kwalificaties afgenomen. Er is zowel roestvrijstaal als staal en dikwandig als dunwandig gelast. In kleine diameters, maar ook flenzen op buizen. Zowel TIG als orbitaal lassen.

Orbitaal lassen is een geautomatiseerd proces zonder toevoegmateriaal en wordt in één keer rondom gelast. De bediener wordt gecertificeerd volgens de ISO 14732.

Er is bij deze kwalificaties gekozen om in de laspositie HL045 te lassen. Dit geeft de lassers de grootste range om te mogen lassen.

Ligt er in jouw bedrijf de vraag om lassers te certificeren of sta je voor een andere uitdaging waarbij laskwaliteit aantoonbaar gemaakt dient te worden? Elektrolas denkt graag met je mee. Neem contact met ons op via 0416-235036 of laat je gegevens achter via ons contactformulier en wij bellen jou.