Geavanceerd Niet-Destructief Onderzoek

03-05-2018

Ultrasoon technieken zoals Phased Array (PA) en Time of Flight Diffraction (ToFD) zijn ideale niet-destructieve methoden voor een breed spectrum onder andere aan lasinspectie applicaties en maken het mogelijk om in een minimale inspectietijd een zeer representatief onderzoek uit te voeren.

Ondanks de hogere POD van deze technieken (Probabilty of Detection) is de afkeur criteria in de normering aangepast om een vergelijkbaar afkeur criteria te verkrijgen als bij het traditionele Radiografie.

Met ToFD of PA kunnen betrouwbare inspecties worden uitgevoerd als alternatief voor Radiografie. Dit kan voordelig zijn voor jou, omdat er geen extra maatregelen genomen hoeven te worden voor het beperken van de risico’s die gebonden zijn aan het werken met ioniserende straling.

De ToFD en PA inspecties kunnen gedurende dagdelen worden uitgevoerd en eventuele kleine reparaties kunnen direct worden hersteld en heronderzocht. Dit is voor jou voordelig in verband met het reduceren van de doorlooptijd ten opzichte van Radiografie. Dit zal kostenbesparend werken mochten er toch onverhoopt lassen worden afgekeurd door NDO onderzoek.
 

Phased Array aan pijplassen.

TOFD aan lasverbinding inzetplaat tankwand.


Bron: Leo van der Marel - Mistras Group BV