Elektrolas zoekt lastechnische problemen.

16-04-2012

Op 2 en 3 mei hebben we de beschikking over de lastechnisch specialist van EWM. Op deze dagen bieden we u de mogelijkheid om uw lasprocessen te testen op efficientie. Voorbeelden van een scan van uw lasproces zouden kunnen zijn:
  • TIG lassen met een zeer geconcentreerde vlamboog zodat de las vrijwel onzichtbaar is, vergelijkbaar met LASER lassen.  Met behulp van deze techniek is het ook mogelijk om éénzijdig te puntlassen (2 op 2 mm) en tot 50% sneller uniforme hechtpunten te reproduceren. 
  • MIG lassen met een krachtige drukvolle sproeiboog. Hierdoor kunt u kosten en lasstijd besparen omdat u minder lagen in hoeft te brengen en kan werken met kleinere vooropeningen. Door middel van de richtingsstabiele vlamboog kunt u lassen met een stickout tot 40mm ideaal voor nauwe hoeknaden.
  • Spatarm lassen door middel van MIG puls lassen. Hierdoor kunt u vakkundig RVS, aluminium en koper lassen.
  • Spatarm lassen door middel van een koude kortsluitboog (ColdArc). Zo kunt u kromtrekkingsarm lassen en solderen van dunne platen. Ook kunt u veel sneller grondnaden met een grote vooropening snel lassen (in plaats van TIG) vanwege de uitstekende overbruggingseigenschappen.  
Interesse in een scan van uw lasprocessen en of nieuwsgierig in de mogelijkheden die er zijn met de nieuwste technieken van EWM neem dan contact met ons op zodat we een afspraak in kunnen plannen.