Binnenkort, Inspiratiesessie 'Inspectietechnieken'

24-01-2018

Om tot een goed product te komen is het van belang juiste inspecties en proeven uit te voeren in zowel het voortraject, tijdens als na productie. Wil jij hier ook meer van weten? Op 22 februari vertellen Mistras, Element en De Looper hier alles over.

Vanuit de markt merken we dat er veel vraag is naar kennis over de verschillende mogelijkheden op het gebied van inspectie van laswerk voor het borgen van de kwaliteit. Wat doen onderzoeksbureaus precies, welke inspectietechnieken zijn er, wanneer zet je welke techniek in en wat wordt daarmee ontdekt. Daarom organiseert Elektrolas de Inspiratiesessie 'Inspectietechnieken' op donderdag 22 februari.

Maak die dag kennis met onze partners op het gebied van inspectietechnieken. Zij zijn voor ons de partijen waar we veel mee samen werken als wij grote coördinatie projecten uitvoeren, zoals bijvoorbeeld bij het schrijven van lasplannen.

De Looper NDO
Vertelt hoe en met welke technieken je snel en trefzeker materialen kunt inspecteren. In de praktijkruimte worden verschillende artikelen getoond waar bepaalde inspecties mee uitgevoerd kunnen worden.

Mistras
Gaat in op de verschillende technieken die er zijn, de betrouwbaarheid en de beperkingen daarvan. Al die technieken worden daarna met behulp van apparatuur en testplaten/lassen gedemonstreerd.

Element
Vertelt over de rol van een DO lab bij inspectie en de plaats van de inspecteur binnen een bedrijf. Daarnaast zullen een aantal proefstaven (trek, buig, macro en kerfslag) en mobiele apparatuur als PMI en hardheid getoond worden.

Elektrolas
We geven informatie over de opleiding 'Visueel Lasinspecteur VT-w level 2' die binnenkort start. Je kunt dan zelf leren om werkstukken visueel te beoordelen, waardoor je zelf al in een vroeg stadium problemen kunt voorkomen.


Wegens succes is inschrijven voor deze inspiratiesessie niet meer mogelijk. 
We kunnen je wel op de wachtlijst plaatsen. Schrijf je dan in via deze link. Bij voldoende aanmeldingen kunnen we nog een tweede middag organiseren.