Ben jij al bekend met EWM ForceArc Puls lasproces?

03-02-2011

ForceArc Puls is een MIG/MAG-lasproces met een warmtereducerende pulsvlamboog. Het is geschikt voor het volledige vermogensbereik voor het lassen van ongelegeerde, laaggelegeerde en hooggelegeerde materialen. Het lasproces wordt gekenmerkt door een uitstekende naadoverbrugging, zelfs bij een hoog vermogensbereik. Het is eenvoudig te bedienen en biedt gecontroleerd lassen bij luchtspleetopeningen tot 4mm.

Hogere lassnelheid

Door de uitstekende bevochtiging, diepe en geconcentreerde inbranding met veilige grondnaaddekking, de symmetrische lasnaadvorming en een zo groot mogelijke naaddikte (a-maat) bij hoeklassen.
 

Nagenoeg spatvrij

Hierdoor is er bijna geen nabewerking meer nodig. Ook bij platen met thermisch geoxideerde of sterk verroeste oppervlakken.
 

Gezonder werken

Er komt minder lasrook vrij, door de uitstekende bevochtiging is het gemakkelijk te bedienen en het vlambooggeluid is aangenaam stil.
 

In vergelijking met pulsvlambogen

  • Tot 30% kostenbesparing op algemene kosten. Dankzij de verlaging van het materiaal- en energieverbruik en verkorting van de productietijd.
  • Tot 15% lagere warmte-inbreng. Dit leidt tot minder vervorming, aanloopverkleuring en nabewerking.
  • Tot 20% grotere a-maat (symmetrische lasnaadvorming door diepe, geconcentreerde inbranding met veilige grondnaaddekking)

Vergelijking ForceArc Puls - ForceArc - Pulsvlamboog bij lassen van hooggelegeerde staalsoorten (CrNi)

15% lagere warmte-inbreng t.o.v. pulslassen


Vergelijking ForceArc Puls - ForceArc - Pulsvlamboog van a-maat en inbranding

Een tot 20% hogere a-maat mogelijkheid t.o.v. pulslassen


Vergelijking ForceArc Puls - pulsvlamboog van lassnelheid bij identieke a-maat
ForceArc Puls: Vs = 60cm/min   a=5,1mm                            Puls: Vs = 45cm/min   a=4,8mm
   
Een tot 20% hogere lassnelheid wordt bereikt t.o.v. pulslassen.


Interesse in een demo?

Wil je ervaren hoe het is om te lassen met EWM ForceArc Puls? Vraag een demo aan via 0416-336777 of laat ons contact met jou opnemen. Samen beter, slimmer en veiliger.