Beits en passiveer testsets

14-04-2017

Om snel te kunnen bepalen of een product goed gebeitst is en de passieve laag zich reeds heeft hersteld zijn er een aantal testsets waaronder:
  • Ferroxyl test: nagaan of er voldoende gebeitst is (slaat bruin uit)
  • Passiviteit test: voor het meten van de passiviteit.
Ferroxyl reagens
De ferroxyltest is bedoeld om na te gaan of autenitisch roestvaststaal afdoende gebeitst is. Wanneer er onvoldoende gebeitst is en daarmee aan het oppervlak de structuur van austenitisch roestvaststaal nog niet evenwichtig is hersteld, is een overmaat aan metallisch ijzer aanwezig waardoor de eigenschappen van het roestvaststaal nadelig worden beïnvloed. 

Palladiumchloride reagens
De passiviteitstest is bedoeld om na te gaan of autenitisch roestvaststaal passief is. Wanneer de passieve laag niet voldoende is hersteld ontstaat een zwarte vlek. Het reagens geeft geen verkleuring op goed gepassiveerd roestvaststaal. Op een niet goed gepassiveerd oppervlak onstaat een lichte tot donkere vlek afhankelijk van de passiviteit.

Gebruik en dosering
Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing door. Na gebruik goed spoelen met water.
 
Alle hierin vermelde gegevens en aanbevelingen zijn gebaseerd op proefnemingen en informatie welke, in zoverre voor ons controleerbaar betrouwbaar is. Aangezien de toepassing buiten onze controle ligt kunnen wij hiervoor geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden.
 
De Pelox beitsprodukten zijn vrij van chloride en zoutzuur.



Voor meer info neem contact op met Elektrolas via 0416-336777 of info@elektrolas.com