Bax Metaal in zee met Elektrolas inzake certificering EN1090

04-09-2019

Dien je door een (nieuw) productieproces te voldoen aan de EN1090 norm en moet het bedrijf daar nog voor gecertificeerd worden? Huur een lascoördinator van Elektrolas in en die begeleidt de certificering van A tot Z. 

Een van onze klanten gaat voor nieuwe projecten constructieve delen uit roest vast staal produceren. Hiervoor wordt met name het (laser) snijwerk uitbesteed aan een onderaannemer. In dit geval Bax Metaal, een bedrijf dat roestvast stalen plaatwerk en constructies maakt. Om dit werk te kunnen en mogen doen dient Bax Metaal gecertificeerd te worden voor EN1090 en heeft daarvoor Elektrolas ingeschakeld. Elektrolas schrijft niet alleen het handboek waarin zaken zoals verantwoordelijkheden, bestaande productieprocessen en periodieke keuringen schriftelijk vastgelegd worden. Maar schrijft ook de WPS, certificeert de lassers en lasmethodes en valideert de lasmachines.

Het voortraject waarin de Quick scan is uitgevoerd, is afgerond. In die scan brengen we in kaart wat er aanwezig is bij het bedrijf en wat er moet komen. Er is nu een planning gemaakt voor certificering binnen redelijke termijn. Nadat de bedrijfsprocessen zijn beschreven dienen deze afgetoetst te worden door een NOBO (Notified Body), indien Bax Metaal alles op orde heeft zal een EN1090 certificaat worden uitgereikt. Naar verwachting zal de certificering in het laatste kwartaal van 2019 afgerond zijn wanneer de initiële audit heeft plaatsgevonden.

Wil je meer informatie over wat de lastechneuten van Elektrolas voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Laat ons contact met je opnemen.