Interne audit: pre scan

Heb je nog niet alles op orde voor de audit of zou je aanspraak willen maken op een certificering die bij jouw bedrijf past en heb je zelf niet de mensen of de kennis in huis, dan kun je door ons een pre-scan laten maken. Elektrolas heeft de praktijkmensen in huis die met jou en jouw productieprocesmethodes kunnen meedenken en daar waar nodig kunnen adviseren voor verbeteringen. 

Voorkom verlopen documenten

Te vaak komen we documenten tegen die al weken, maanden of zelfs al meer dan een jaar verlopen zijn. De meest voorkomende reden is vaak vergeten of tijdgebrek, het personeel zinvol aan de gang houden heeft dan de prioriteit. Toch kunnen we er niet omheen, wanneer je als bedrijf moeite en middelen hebt gestoken in een degelijke database aan documenten is het zeker ook de moeite waard om deze op orde te hebben en te houden. 

De ontdekking van verlopen certificaten gebeurt vaak precies op het moment wanneer het net niet uitkomt. Er moet dan snel een instantie worden benaderd die voor her-certificering kan zorgen. De kosten die dan voor het her-certificeren gemaakt moeten worden zijn vaak hoger als het bijhouden ervan.

Audits in drie categoriën

Natuurlijk gaat het auditen van de EN 1090 & EN -ISO 3834 door Elektrolas verder dan miners en majors uitdelen, denk hierbij ook aan het verbeteren en adviseren van nieuwe lastechnieken en processen. Bij Elektrolas onderscheiden we de audits in 3 categorieën.
 
Eerste partij audit
Bekend als een interne audit. Deze audits worden meestal intern uitgevoerd door jouw eigen personeel, dat daarvoor is opgeleid. Als je niet over die interne middelen beschikt kunnen de audits ook namens jou door een extern bedrijf worden uitgevoerd. 
 
Tweede partij audit
De leveranciersaudit. Deze audits worden meestal uitgevoerd door lead auditors bij je organisatie en zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat de bedrijven die producten/services aan jou leveren doen wat zij zeggen dat ze doen. Hier geldt ook dat deze audits kunnen worden uitgevoerd door een extern bedrijf als je niet over de interne middelen beschikt. 
 
De Externe audit
Ook bekend als een certificatie-audit. Deze audits worden altijd uitgevoerd door een auditor van een certificatie-instelling. Deze audits hebben tot doel certificatie te verkrijgen van de relevante ISO-norm zoals de EN 1090 of de EN -ISO 3834 waarvoor je certificering hebt aangevraagd.

Afspraak maken

Bij veel midden en klein bedrijven waarbij de lascoördinatie een neventaak is omdat dit zelden een volle werkweek aan activiteiten omvat, slipt er weleens een certificaat of document doorheen die of verlengd of up to date gehouden had moeten worden. Tijdens een audit uitgevoerd door Elektrolas kunnen we je helpen om dit soort spelende problemen voor te blijven. Wil je graag met ons in gesprek, neem contact op via 0416-235036. Of laat je contactgegevens achter.

Onze totaalaanpak - De schijf van vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.