Het ElektroLasplan

Tussen de afdelingen engineering, productie en kwaliteitscontrole kan eenvoudig miscommunicatie ontstaan. Om problemen tijdens en na de productie te voorkomen, is het essentieel om een gedegen lasplan te maken. Het ElektroLasplan is een vertaalslag tussen engineering, productie en kwaliteitscontrole en het is een leidraad voor alle betrokkenen. Zo voorkom je ruis en faalkosten en zorg je voor een efficiënt productieproces.

Forse efficiëntiewinst: het ElektroLasplan

Bekend probleem? Een engineer bedenkt een hightech concept dat vertaald moet worden naar de productieafdeling. Daar blijkt het concept niet praktisch uitvoerbaar te zijn. Ook mogelijk: de productie heeft onvoldoende kennis, waardoor niet de juiste instellingen of vaardigheden worden gebruikt. Het ElektroLasplan ondervangt deze ruis en zorgt voor goede communicatie tussen de afdelingen.

Dit plan is veel meer dan het globale lasplan dat veel bedrijven gebruiken. Een ElektroLasplan wordt geschreven door een onafhankelijke, pragmatische lastechneut. Hij denkt proactief mee over de praktische uitvoerbaarheid van een ontwerp en lost problemen op voordat ze aan het licht komen.

Hoe ziet het ElektroLasplan eruit?

 
  • Het lasplan bevat een gedetailleerde beschrijving van het technisch concept en de gewenste uitvoering.
  • In het lasplan staat elke fase van het productieproces beschreven, van voorbereiding tot oplevering.
  • Het bevat alle facetten van de productie: van materiaalspecificaties en lasvolgorden tot lasvoorschriften en afwerking.
  • In het plan staan risico’s en knelpunten, inclusief een voorstel voor oplossingen.
  • Onvoorziene problemen en bijbehorende oplossingen worden gedurende het project in het ElektrolasPlan® verwerkt. Zo borgen we kwaliteit voor de toekomst.

​​​​​​​Kosteneffectief: het ElektroLasplan

Het ElektroLasplan helpt je vanaf stap één bij de ontwikkeling van je product. Al op de eerste tekeningen herkent Elektrolas waar eventuele problemen kunnen ontstaan. Onze ervaren IWT’ers coördineren het complete project. Zij blijven van begin tot eind persoonlijk betrokken. Eventuele problemen kunnen wij snel oplossen met onze complete dienstverlening
 

Slimmer productieproces met ElektroLasplan

  • Het lasplan bundelt alle kennis en middelen rond lasvragen.
  • Het maakt wensen en eisen voor alle betrokkenen inzichtelijk.
  • De communicatie tussen engineering en productie verbetert.
  • De productie verloopt efficiënter en sneller.
  • Het ElektroLasPlan voorkomt fouten en borgt kwaliteit

Afspraak maken

Wil je meer informatie over het ElektroLasplan of een afspraak maken voor een inventarisatiegesprek? Neem contact op via 0416-235036. Of laat je gegevens achter.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.