Workshops

Inspiratiesessie De laswerkplaats van morgen


Ben jij klaar voor de komende jaren? In de lastechniek zijn ontwikkelingen gaande op het gebied van digitalisering die invloed hebben op jouw organisatie en productieprocessen. In de markt zien we dat productieseries kleiner worden en de gewenste levertijden korter. Hoe krijg je dit georganiseerd binnen je bedrijf? Anders organiseren, automatiseren of andere proceskeuzes.

Workshop Lascertificeringen volgens ISO 9606 en 15614


Ben je bij stompe lassen ook gekwalificeerd voor hoeklassen? Als je voor RVS lassen gekwalificeerd bent, mag je dan ook staal lassen? Mag je ook PA lassen als je voor H-L045 gekwalificeerd bent? Heb jij ook te maken met lascertificeringen en zou je meer kennis op willen doen over wat er in zo'n certificaat staat vermeld en hoe het toegepast dient te worden? Dan is deze workshop bedoeld voor jou.

Workshop WPS maken

Door het correct opstellen en opvolgen van een WPS garandeer je kwaliteit aan je klanten. In een WPS wordt de lasprocedure omschreven die een lasser of lasrobotoperator nodig heeft bij het lassen van een werkstuk. Toegenomen Europese regelgeving zoals EN 1090 richtlijn stellen eisen aan het opstellen van de WPS.
Workshop WPS maken

Workshop 'Tekening lezen'

Wil je geen interpretatieverschillen meer die jouw productieproces onnodig vertragen en de kwaliteit van je product in gevaar brengen, maar heb je niet de kennis in huis om een technische tekening goed te kunnen lezen? Dan is deze workshop bedoeld voor jou!
Workshop 'Tekening lezen'

Inspiratiesessie Smart Industry

Ben jij je ook bewust van hoe ons mooie lasvak door digitalisering gaat veranderen en waarom dit ook moet veranderen? De Smart Industry ontwikkelingen hebben invloed op technische innovatie van nieuw te ontwikkelen businessmodellen, de wijze van produceren, de ontwikkeling van software, lasrobots, lasprocessen, lasapparatuur en ook heel belangrijk de sociale innovatie.
Inspiratiesessie Smart Industry

Lezing Kwaliteitsborging in de lastechniek

Kwaliteitsborging is essentieel voor je productie. Wil jij ook weten hoe je de laskwaliteit binnen je organisatie en/of bij opdrachtnemers kan borgen?
Lezing Kwaliteitsborging in de lastechniek

Workshop 'Geavanceerd NDO onderzoek'

Met deze workshop gaan we dieper in op geavanceerd Niet-Destructief onderzoek. Ben je geïnteresseerd in wat ultrasoon technieken als Phased Array (PA) en Time of Flight Diffraction inhouden en je kunnen opleveren?
Workshop 'Geavanceerd NDO onderzoek'

Workshop 'Lasnaadaanduidingen'

Eenduidigheid bij het opstellen en het 'lezen' van werktuigbouwkundige tekeningen is van groot belang. Heb jij voldoende kennis in huis van de norm en de lastechnische achtergronden die belangrijk zijn voor de bepaling en interpretatie van de juiste lasnaad? 
Workshop 'Lasnaadaanduidingen'

Workshop 'Lasmethodebeschrijving (WPS)'

Het belang van een duidelijke lasmethodebeschrijving (WPS) wordt steeds groter. Denk jij nu ook bij jezelf van wat is het, waar dient het voor, hoe moet ik hem lezen en waaruit is hij opgebouwd? Je leert ook hoe je zelf een WPS op moet stellen.
Workshop 'Lasmethodebeschrijving (WPS)'

Inspiratiesessie 'Inspectietechnieken'

Om tot een goed product te komen is het van belang juiste inspecties en proeven uit te voeren in zowel het voortraject, tijdens en na productie. Wil jij hier ook meer van weten?
Inspiratiesessie 'Inspectietechnieken'

Inspiratiesessie 'Innovatieve verbindingen'

Laat je inspireren over innovatieve verbindings-technieken, want er is nog veel meer mogelijk naast de standaard lasverbindingen. 
Inspiratiesessie 'Innovatieve verbindingen'

Inspiratiesessie 'Mechaniseren loont'

Wil je geïnspireerd worden over de mogelijkheden en voordelen van het toepassen van mechanisatie bij productieprocessen? Diverse professionals tonen aan de hand van een presentatie en live demonstraties wat het belang is en welke mogelijkheden er zijn. 
Inspiratiesessie 'Mechaniseren loont'

Workshop 'Vernieuwde norm 15614'

Wil jij weten wat deze nieuwe norm voor jou voor gevolgen heeft? Het Nederlands Instituut voor Lastechniek organiseert in samenwerking met Elektrolas twee workshops waarin dit centraal staat.
Workshop 'Vernieuwde norm 15614'

Lezing 'Lichter construeren in de industrie' i.s.m. SSAB

De vraag naar lichtere constructies wordt steeds maar groter. Een logisch gevolg is dat men steeds vaker op zoek gaat naar hoge sterkte staal. Al een aantal jaar worden staalsoorten als S460 en S690 met succes toegepast in offshore constructies zoals dek-equipment, kranen en pijplegsystemen, maar ook civiel,  transport en weg- en waterbouw . Hoe ver kunnen we gaan met de rekgrens? En minstens zo belangrijk, hoe ver kan de “lastechniek” hierin mee? 
Lezing 'Lichter construeren in de industrie' i.s.m. SSAB