“Grenzeloos vertrouwen in Scholing en Kwaliteitsbeheer door Elektrolas”


Monique Bernard is Coördinator Scholing en Kwaliteitsbeheer bij Elektrolas. Je zou kunnen zeggen dat ze twee taken heeft. Monique is degene die bestaande en nieuwe klanten adviseert over het volgen van kader- en handvaardigheidsopleidingen. Ook is het Monique die een signaal geeft wanneer het tijd is om bedrijfs- en persoonscertificaten te verlengen of te vernieuwen.

Kwaliteitsnormen
“Bedrijven waar laswerkzaamheden worden verricht volgens een bepaalde norm, hebben gekwalificeerde lassers in dienst. Hun certificaat is twee of drie jaar geldig, mits dit elke zes maanden wordt verlengd. Aan hun reacties te merken, waarderen bedrijven het als ik daarvoor bel. Ik plan vervolgens hun afnames en verlengingen in, zodat ze blijven voldoen aan de vereiste kwaliteitsnormen. We houden in onze databank Certibank® nauwgezet bij wanneer het tijd is om certificeringen te updaten.” 

Scholing
“Naast het verlengen van lopende certificeringen, wil ik natuurlijk ook dat lastechnici en hun werkgevers voor Elektrolas kiezen als ze op zoek zijn naar een betrouwbaar scholingsinstituut. Ik benader zowel bestaande als nieuwe klanten. Het is dus ook wel een commerciële taak. Zie het als de verkoopbinnendienst van Scholing en Kwaliteitsbeheer. De Elektrolas Lasschool heeft een uitstekende naam. Ons team verzorgt bovendien workshops en lasverbetertrajecten. Deze coördineer ik ook. Als ik niet overtuigd zou zijn van het belang ervan, zou ik onze diensten nooit kunnen adviseren of aanbieden. Ik heb een grenzeloos vertrouwen in de manier waarop Elektrolas de onderdelen Scholing en Kwaliteitsbeheer aanpakt.”

Vertrouwen
Het woord ‘vertrouwen’ komt vaker terug in Moniques verhaal. “Oorspronkelijk kom ik uit de zorg. Dankzij een sollicitatie naar een baan als baliemedewerkster bij een vorige werkgever, ben ik in de techniek beland. Toen ik toe was aan een andere uitdaging ben ik in 2017 terechtgekomen bij Elektrolas. Dat is voor mij persoonlijk een enorme kans gebleken. Ik merk dat het vertrouwen in mijn visie en aanpak leidt tot een gezamenlijk succes. Elektrolas is ondertussen ook gewoon een heel nuchter bedrijf, waarin het haast een vanzelfsprekendheid is dat we op elkaar kunnen bouwen. Het is een gevoel dat hier binnen nauwelijks ooit letterlijk wordt benoemd, terwijl het binnen het team altijd aanwezig is.” 

Zorgzaamheid
“Zorgzaamheid is denk ik wel de manier waarop ik in het leven sta. En een gezonde dosis doorzettingsvermogen. Ook thuis bij mijn man en twee dochters. En natuurlijk onze hond, een levendige Jack Russel, waarbij het bijbrengen van gehoorzaamheid best wel wat vasthoudendheid vergt. Ik hou van een uitdaging. Zo ben ik vorig jaar vanuit Portugal naar Santiago de Compostella gelopen. 260 Kilometer in 13 dagen waarin je behoorlijk op jezelf wordt teruggeworpen. Mijn dochters hebben diezelfde volharding in bijvoorbeeld sport en opleiding.”

Gestructureerd
Monique doet niets zonder een goede voorbereiding. “Op weg naar Santiago de Compostella begon ik elke wandeldag met het zorgvuldig inpakken en opruimen, terwijl de rest van de groep vaak het liefst meteen op pad wilde. Accuratesse is bij mij nou eenmaal ingebakken. Ik zie dat als de beste manier om je doelen te behalen. Misschien is dat wel een erfenis van mijn tijd als zorgcoördinator. Als ik namens Elektrolas opdrachtgevers en nieuwe klanten benader, bereid ik me altijd gedegen voor. Uit interesse natuurlijk, maar daarnaast om te kunnen overbrengen hoe ons aanbod in scholing en kwaliteitsbeheer hen kansen biedt. We hebben een geweldig team en leveren relevante producten en diensten. Je voelt overal en bij iedereen de motivatie om het verschil te maken. Dat hoor ik ook terug van onze klanten.”
 
.
Monique_Bernard_Elektrolas_Scholing&Kwaliteitsbeheer
“Als ik niet overtuigd zou zijn van het belang ervan, zou ik onze diensten nooit kunnen adviseren of aanbieden”
Monique Bernard, Coördinator Scholing en Kwaliteitsbeheer

T: +31 (0)416 235036
E: monique@elektrolas.com 

Onze totaalaanpak - De schijf van vijf


Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, bieden scholing, verkopen, verhuren en bieden service op lasbenodigdheden.

Kwaliteitsbeheer, verkoop, verhuur, scholing en servicedienst: dat is onze schijf van vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten kunnen excelleren.