Veiliger proces met minder faalkosten door kwaliteitseisen te borgen

Zo doen we dat

Lasmethodekwalificaties

Niet alleen lassers, maar ook lasmethoden kunnen we voor je kwalificeren. Een lasmethodekwalificatie bewijst dat je lasmethode de juiste mechanische waarde haalt. De kwalificatie gebeurt volgens de Europese norm en/of de Amerikaanse norm. Hierdoor heb je absolute zekerheid over de kwaliteit in jouw bedrijf. 

Elektrolas Gemachtigde Organisatie

Elektrolas is door het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) gemachtigd om lasmethoden te kwalificeren. Na het succesvol doorlopen van de audit door het NIL zijn wij bevoegd om lasproeven te organiseren, af te nemen en te beoordelen.
.

Scope Elektrolas lasmethodekwalificaties

Lasmethodekwalificaties onder Europese normen:
  • NEN-EN-ISO 15614-1 (staal, nikkel en zijn legeringen)
  • NEN-EN-ISO 15614-2 (aluminium en zijn legeringen)
  • NEN-EN-ISO 15613
  • NEN-EN-ISO 14555 (stift en boutlassen)
  • NEN-EN-ISO 17660-1/2 (lassen van betonstaal)

Lasmethodekwalificaties onder Amerikaanse normen:
  • ASME BPVC.IX
  • AWS D1.1/D1.M
  • AWS D1.6/1.6M
 

Beheren van je lasmethodecertificaten

Elektrolas heeft een online database ontwikkeld waarin we je lasmethodecertificaten beheren. Je kunt jouw bedrijfscertificeringen altijd en overal raadplegen. Bekijk hier de voordelen van Certibank.
 

Certificeren

Heb jij bepaalde certificeringen nodig om nieuwe opdrachten aan te kunnen nemen of vaste opdrachten te kunnen behouden? Neem contact op met onze Coördinator Kwaliteitsbeheer & Scholing via 0416-235036.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, bieden scholing, verkopen, verhuren en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.