Kwalificeren van inleners

09-11-2017
Direct de juiste lasser op de juiste plek? Elektrolas kan door middel van een 'Proeve van Bekwaamheid' snel in kaart brengen of een lasser geschikt is voor een bepaald project. Voorkom een mismatch!

Algemeen bekend is dat uitzendbureaus en detacheerders goed zijn in het zoeken van mensen en contacten onderhouden met bedrijven die gebruik maken van flexibele vaklui. Een minder sterk punt is het objectief beoordelen van kennis en kunde van de mensen die zich aanbieden binnen de techniek. Vaak komt men met de meest uiteenlopende kwalificaties en diploma’s.

Als het gaat om lassers is de materie vrij complex omtrent normen, geldigheidsgebieden en levensduur van lasserskwalificaties. Voor de meeste detacheerders is dit een grijs gebied en zijn ze geen goede gesprekspartner voor hun klant, het productiebedrijf, waardoor vaak mensen gestuurd worden en weer als onkundig weggestuurd worden met alle gevolgen van dien. Buiten de kosten die het met zich mee brengt stimuleert het de mensen zelf ook niet.

Elektrolas 'Proeve van Bekwaamheid'
Wij als Elektrolas hebben diverse malen laten zien een geschikte partij te zijn als schakel tussen detacheerder en productiebedrijf. We zijn op de hoogte van de meest recente normen en standaarden evenals diverse aanvullende eisen die gesteld worden door de grote opdrachtgevers in de markt van Offshore, Olie&Gas, en Petrochemie. Daarnaast zijn wij gemachtigd om in eigen huis lasserskwalificaties af te nemen. Dit zorgt voor een acceptabele prijs en snelle doorloop van een certificering traject.

Wij zorgen dat de lassers een proeve van bekwaamheid afleggen. Eerst brengen we in kaart wat de behoefte van de opdrachtgever is. Dan komt de lasser een proeflas maken om te testen of hij over de juiste vaardigheden beschikt. Vervolgens rapporteren we dit aan de opdrachtgever. Zo voorkomen we een mismatch.

Onlangs gerealiseerd
Voor een Nijmeegse detacheerder hebben we op deze manier 9 lassers gekwalificeerd voor de bijna hoogst haalbare certificering binnen 3 dagen. In een aantal voorgaande gesprekken met zowel detacheerder als uitvoerder hebben we een scope van kwalificaties samengesteld en een datum in de lasschool gepland. Buizen zijn besteld en de lassers hebben naar behoren de proef afgelegd.

Eigen lasschool
In onze lasschool zijn we ingericht om de meest gangbare lasprocessen te onderwijzen en mensen vergaand klaar te stomen voor de praktijk. Zowel algemene opleiding als specifiek op de klant gericht als ook lasverbetering trajecten. Voor de meeste detacheerders is een specifieke certificering gewenst gezien de grote opdrachtgevers in de industrie uitgebreide eisen stellen aan de mensen die ze inhuren. Wij kennen de eisen en kwalificeren op maat.

Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Kwaliteitsbeheer van Elektrolas.
T: 0416-336777
E: info@elektrolas.com