Elektrolas bezoekt Polysoude in Nantes, Frankrijk

13-07-2015

Cladden en orbitaal lassen zijn twee hoogwaardige lasprocessen waar meer en meer gebruik van wordt gemaakt. Een van de specialisten binnen deze technieken van lassen is Polysoude gevestigd in Nantes, Frankrijk.

Cladden is een techniek waarbij een metallische deklaag wordt aangebracht op onderdelen van installaties en machines die onderhevig zijn aan slijtage of corrosie. Hoewel dit op verschillende manieren gedaan kan worden, is Polysoude gespecialiseerd in TIG lassen en cladden. 

Om alle mogelijkheden van het cladden en orbitaal lassen te ondervinden, bezocht Elektrolas in de persoon van Joost van den Hooven de internationale open dag op 25 juni. Tijdens deze dag werden er verschillende workshops gegeven waarbij het orbitale en geautomatiseerde TIG cladden uitgebreid werd gedemonstreerd.
Deze techniek wordt in zeer veel verschillende sectoren toegepast. Denk hierbij aan sectoren als kern- en zonne-energiecentrales, gas- en oliewinning, luchtvaart, waterbehandeling, voedingsindustrie en de farmaceutische industrie. 

Enkele interessante technische gegevens:
Neersmeltsnelheid van cadlaag: 8kg per uur (133 gram per minuut)
Zeer weinig opmenging in het basismateriaal
Opmenging 11% in eerste laag
Opmenging 3% in tweede laag


De open dag in Nantes was een zeer informatieve dag waarbij nieuwe inzichten zijn opgedaan. Mocht u interesse hebben in meer informatie aarzel dan niet om te bellen!

orbitaal lassen                 orbitaal lassen


cladden                 cladden