Elektrolas Bedrijfsscan EN 1090 & EN-ISO 3834

12-09-2013

Elektrolas is druk in de weer om voor haar klanten inzichtelijk te maken wat er moet gebeuren voor certificering volgens de EN-1090. Na een voorlichtingsavond is een volgende stap het beschikbaar stellen van een bedrijfsscan waardoor u zelf al een beeld krijgt waar u met uw organisatie staat. 

Of u nu gebruik gaat maken van onze diensten of u kiest uw eigen weg. Door onze bedrijfsscan te gebruiken schept u voor u en degene die u gaan ondersteunen in ieder geval een stuk duidelijkheid.

Voor degene die niet weet waar dit over gaat hieronder een korte toelichting op dit onderwerp.

De norm EN-1090 wordt vanaf 1 Juli 2014 wettelijk van kracht. Dit betekent dat het verplicht wordt bepaalde onderdelen (componenten) van staal-en aluminiumconstructies, van een CE markering te voorzien. De CE markering die aangeeft dat het product voldoet aan de daarvoor geldende EG-verordening, 305/2011. De CE Markering kan behaald worden indien de metalen delen geconstrueerd worden in een werkplaats waar gewerkt wordt volgens een Factory Production Control (FPC) systeem, gecertificeerd door een Notified Body (NoBo).

Voor meer informatie kunt u ten alle tijden terecht bij Joost van den Hooven 0416-336777.