Blog

Samen beter, slimmer en veiliger! Zo doen we dat.

24-09-2018
Ben jij kwaliteitsmanager binnen een productiebedrijf en heb je behoefte aan waardige sparringpartners? Of ben je lasvoorman met verantwoordelijkheid over de werkvloer en heb je behoefte aan specialisten die je ontzorgen en problemen voor je oplossen? Dan komen we graag met je in contact en nodigen we je uit op onze schijf van vijf voor een goed gesprek.

Blijf problemen voor met een audit

11-07-2018
Met de audits die wij uitvoeren helpen we je niet alleen problemen voor te blijven, maar adviseren we je ook bij het verbeteren van je lastechnieken en processen. Wat een audit precies inhoudt en je oplevert? Wij onderscheiden 3 categorieën.

Stiftlassen

20-06-2018
“Zwart-Wit verbinding staal en beton?” Zo ga je er mee om binnen EN-ISO 1090. Elektrolas ontzorgt je in het proces van kwalificeren in de wereld van staalconstructies binnen de civiele sector. 

Geavanceerd Niet-Destructief Onderzoek

03-05-2018
Ultrasoon technieken zoals Phased Array (PA) en Time of Flight Diffraction (TOFD) zijn ideale Niet-Destructieve methoden voor een breed spectrum. Met deze technieken kunnen betrouwbare inspecties uitgevoerd worden als alternatief voor Radiografie. Dit kan voor jou op verschillende manieren voordelig zijn.

Elektrolas Lasverbetertraject

26-04-2018
Je bedrijf boekt goede resultaten en is innovatief. Maar om succesvol te blijven, is het belangrijk om altijd vooruit te denken. Wil jij je productieproces klaarstomen voor de toekomst? Het lasverbetertraject van Elektrolas is een plan voor je complete productieproces dat ervoor zorgt dat je scherp blijft. Zo kun je blijven scoren. Lees de volledige blog voor wat we precies doen.

Nut van helium en waterstof in beschermgas

21-03-2018
Beschermgassen zijn nodig om tijdens het lassen het smeltbad, het toevoegmateriaal en de electrode te beschermen tegen de invloeden van de omringende lucht. Weten welk supplement voor welk proces het beste is?

Inspectietechnieken

02-03-2018
Was je er bij, onlangs bij onze inspiratiesessie “Inspectietechnieken”, en wil je nog eens lezen wat er allemaal aan de orde is gekomen? Of kon je niet komen en ben je toch nieuwsgierig wat er bij deze sessie is besproken? Klik dan op link en lees het verslag van deze wederom geslaagde middag waar allerlei technieken en toepassingen de revue passeerden. In mei gaan we dieper in op bepaalde NDO technieken in tijdens de workshop.

Traceability van lasdocumentatie

14-02-2018
De documentatie bij een project niet meer te overzien? Het is wel van belang dit te doen zodat je inzichtelijk maakt wat wanneer door wie en met welke materialen en procedures gewerkt wordt. Wij kunnen we je alles vertellen over de zaken rondom traceerbaarheid en hoe deze kwestie aan te pakken.

Loggen van lasparameters

09-02-2018
Wil je door middel van een lasproef onder toezicht van een Notififht Body (NoBo) aantonen dat de kwaliteit gewaarborgd en gehandhaafd wordt, maar beschik je niet over de kennis en apparatuur? Schakel Elektrolas in. Wij kunnen je zelfs compleet ontzorgen en de lasmethode kwalificatie volledig afnemen doordat wij gemachtigd zijn door het NIL.

Grootste wijzigingen in de norm 15614

05-02-2018
Vanaf midden 2017 is de vernieuwde norm voor lasmethode kwalificaties van kracht. Wat betekent dit nu eigenlijk voor in de praktijk? Wij hebben de grootste wijzigingen voor je op een rijtje gezet.

Laatste ontwikkelingen EWM processen

25-01-2018
Tijdens ons bezoek met een aantal klanten aan de fabriek van EWM in Duitsland hebben we de kans gekregen om hun unieke en laatste procesontwikkelingen te ontdekken. Was je niet in de gelegenheid om mee te gaan, maar ben je wel geïnteresseerd in die laatste ontwikkelingen? Lees dan de blog. 

Innovatieve verbindingstechnieken

01-12-2017
Elektrolas organiseert regelmatig zogenaamde inspiratiesessies. Dit zijn bijeenkomsten voor en door ondernemers waar actuele en innovatieve onderwerpen uit de markt gepresenteerd worden. Bedoeling is kennis met elkaar te delen. Onlangs werd de inspiratiesessie “Innovatieve verbindingen” gehouden. Hier werden alternatieve verbindingstechnieken gepresenteerd en gedemonstreerd. Lees verder voor een volledig verslag van deze sessie.

Huur(koop) en lease van lasapparatuur

15-11-2017
Iedere ondernemer in de maakindustrie maakt gebruik van bedrijfsmiddelen om producten te kunnen maken. Deze bedrijfsmiddelen kunt u als ondernemer simpelweg (al dan niet met behulp van een financiering) kopen maar het kan in bepaalde gevallen ook gunstig zijn om deze middelen te huren, te leasen of te verkrijgen door middel van huurkoop. Hieronder uitleg over de vormen die Elektrolas u biedt.

Kwalificeren van inleners

09-11-2017
Direct de juiste lasser op de juiste plek? Elektrolas kan door middel van een 'Proeve van Bekwaamheid' snel in kaart brengen of een lasser geschikt is voor een bepaald project. Voorkom een mismatch!

Mechaniseren loont

26-10-2017
De vraag naar gemechaniseerd lassen neemt in rap tempo toe vanwege efficiëntie, kostenbesparing en het borgen van kwaliteit. Binnen de lastechniek zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Daarom heeft Elektrolas een inspiratiesessie georganiseerd waarin verschillende partners machines hebben getoond die daaraan bijdragen.

Hardheden meten “in het veld”

13-09-2017
Iedereen binnen de lastechniek weet dat hardheid een belangrijke graadmeter is binnen de mechanische eigenschappen van koolstofstaal. Met een eenvoudige Leeb-hardheidsmeter op basis van het Re-bound principe kan Elektrolas in het veld macro hardheden meten.

Principe van een Lasplan

04-09-2017
Herken je dat er geregeld onduidelijkheid zit tussen de tekenkamer (R&D afdeling) en de productie waardoor miscommunicatie onstaat? Wij herkennen op de tekening waar problemen kunnen onstaan en daarmee win je efficiëntie en borging van kwaliteit en voorkom je onnodige kosten.

Slijtage van contacttip

03-08-2017
Algemeen bekend zijn de standaard contacttips en de CuCrZr tipjes. Echter zijn deze kontakttips bij diverse toepassingen nog steeds niet toereikend. Bijvoorbeeld bij het lassen van harde slijtvaste draden zoals stellite, diverse oplasdraden en inconel 625 slijten de  standaard tips nog steeds extreem snel. Lees verder voor een mogelijke oplossing.

Elektrolas ondersteunt lasrookonderzoek TNO

19-05-2017
Bij veel productieprocessen in de metaalindustrie komen stoffen en dampen vrij, welke schadelijk zijn voor mens en milieu. Het inademen hiervan verhoogt het risico op gezondheidsklachten. Elektrolas investeert in het onderzoek van TNO voor een veiligere werkomgeving voor de lasser.

Partnermiddag Elektrolas - Nederman

20-04-2017
Elektrolas en Nederman delen kennis!
Afgelopen maand hebben Elektrolas en Nederman een partnermiddag georganiseerd in de lasschool van Elektrolas. Het doel van deze middag was het overdragen van kennis.

Molybdeen testset

18-04-2017
De Molybdeen test is voor het vaststellen van het molybdeen-gehalte in roestvaststaal. Het is een snelle en makkelijk te gebruiken test speciaal bedoed om na te gaan of austentisch roestvaststaal molybdeen-houdend is of niet.

Beits en passiveer testsets

14-04-2017
Om snel te kunnen bepalen of een product goed gebeitst is en de passieve laag zich reeds heeft hersteld zijn er een aantal testsets waaronder de ferroxyl test en de passiviteit test.

Stiftlassen met condensator ontlading op aluminium

26-03-2017
Het lassen van stiften in de machinebouw wordt vaak gedaan met een speciale stiftlasmachine. Een machine met een condensator ontlading geniet de voorkeur boven een vlamboog getrokken machine vanwege zijn eenvoudige bediening. 

Schade herstellen op een velg

23-03-2017
Onze partner Cibo heeft een aantal mooie praktijk films over schuren en slijpen. Klik hier voor een mooi filmpje over het herstellen van schade aan een velg.

Balansarm voor toorts en draadaanvoereenheid

17-02-2017
Op verzoek van onze klanten hebben we deze week een aantal lasmachines uitgevoerd met een balansarm. Een degelijke oplossing voor het flexibel werken aan zware constructies. 

Lassen van hoge sterkte staal (HSLA) S690 - S890 - S960

24-01-2017
Al vele jaren zijn veel mensen druk met het innoveren binnen de lastechniek. Op alle facetten binnen het vakgebied worden vooruitgangen geboekt om sneller en efficiënter te kunnen werken. Op materiaalgebied gebeuren natuurlijk ook een aantal dingen, zo wordt de vraag naar hogesterkte-staal groter en groter. 

Alle leerlingen Elektrolas geslaagd voor NIL HANDVAARDIGHEIDSEXAMENS 01 2017

21-01-2017
Vandaag, 21-01-17, zijn de NIL handvaardigheidsexamens afgenomen van de leerlingen van onze lasschool. Zowel theorie als praktijk. Theorie moet nog nagekeken worden. Maar voor de praktijk een 100% score iedereen geslaagd. 

QRM reden om te investeren voor Heurkens & van Veluw

26-09-2016
Heurkens & van Veluw investeert op basis van QRM (Quick Response Manufacturing) in een nieuwe fabriekscel in hun eigen fabriek. Nieuwe lasapparatuur voor de 5 nieuwe lasplekken in deze cel is een onderdeel daarvan. Elektrolas is dankbaar voor deze opdracht en het vertrouwen van Heurkens.

Optimaal gebruik van backinggas icm wateroplosbaar papier

09-05-2016
Optimaal gebruik van backinggas icm wateroplosbaar papier. Wateroplosbaar papier (purge paper) biedt een uitstekende barrière voor het indammen van edelgas en wordt gebruikt om argon-, formeer- of heliumgas in te dammen binnen de laszone tijdens TIG-lassen van RVS- en aluminiumbuizen.

Introductie training REHM tiger 180 en 230

02-05-2016
Lasdemonstratie met een tiglasmachine met een dualwave lasspanning. Combi van gelijkstroom en wisselstroom bij het lassen van alu.Hierdoor heb je minder last van porositeit in de las door betere ontgassing. Ideaal voor het betere laswerk van dikwandig aluminium en bij reparatie laswerkzaamheden.

Lasinspectie werkzaamheden

12-04-2016
Een van onze lascoordinatoren aan het werk bij van de waterstaalbouw voor de inspectie van de laswerkzaamheden. Alles goed gekeurd, dik in orde!

Manipulator - lasdraaitafel 250kg - besturing

12-02-2016
De Servicedienst van Elektrolas, heeft prima werk geleverd voor een gewaardeerde klant. Onze klant was op zoek naar een draaitafel voor het lassen van delen aan lange assen (schroeftransport).

Elektrolas ontvangt Silver Partner Award

14-10-2015
Het is voor ons als Elektrolas belangrijk om een zo goed mogelijk aanbod te bieden aan lasapparatuur en ander lasmateriaal, daarom werken wij ook zorgvuldig samen met de beste leveranciers.

Voorverwarmen met verwarmingsmatten

28-09-2015
Voorverwarmen met verwarmingsmatten. Dit was het geval bij een van onze klanten; de stalen pennen die op de afbeeldingen te zien zijn moesten gelast worden, om ze op deze manier te verlengen. 

Tanks lassen op carousel

22-09-2015
Elektrolas streeft ernaar om alle voorkomende problemen op lasgebied op te lossen. Ook dit maal kregen wij te maken met een nieuw probleem en hebben wij samen met de klant voor een oplossing gezorgd!

Elektrolas levert 9 complete snijsets

30-07-2015
Elektrolas biedt de oplossing voor ieder voorkomend lasprobleem. Dit wordt maar weer eens duidelijk met ons nieuwe project, waarbij wij onze klant geholpen hebben door verder te kijken dan het huidige assortiment.

Elektrolas bezoekt Polysoude in Nantes, Frankrijk

13-07-2015
Cladden en orbitaal lassen zijn twee hoogwaardige lasprocessen waar meer en meer gebruik van wordt gemaakt. Een van de specialisten binnen deze technieken van lassen is Polysoude gevestigd in Nantes, Frankrijk.

Lastechnische partnerdag Nederman

23-06-2015
Op 2 juni jl. organiseerde Nederman een partnerdag voor de lastechnische groothandel. Tijdens deze dag is er in een ontspannen sfeer nader kennis gemaakt, waarbij de samenwerking en ontwikkeling centraal stond. 

Voorjaarsfolder FEIN

26-05-2015
Vanaf heden is de nieuwe voorjaarsfolder van FEIN beschikbaar! Klik op de link om deze folder in te zien: FEIN actiefolder.

REHM Mega Puls Focus

22-05-2015
Vanaf heden heeft Elektrolas een nieuw lasapparaat in het assortiment! Het gaat om de nieuwe REHM Mega Puls Focus die een aantal voordelen biedt ten opzichte van zijn voorganger.

De werking van een markeermachine - Telesis pinstamp

20-05-2015
Met betrekking tot de huidige ISO normen NEN-EN ISO 1090 en ISO 3834 wordt de traceerbaarheid van fabricageproces een steeds belangrijkere factor.

Laskwalificatie uitreiking Elektrolas

20-05-2015
Elektrolas heeft als doel alle voorkomende problemen binnen de lasindusrie te verhelpen, dit betekent dus ook het certificeren van lassers. Op 20 mei 2015 zijn er opnieuw 7 lascertificaten uitgedeeld die volgens de EN-ISO 9606 (oude norm EN 287-1) zijn afgenomen.

Lassen van tandheugels aan studpalen - Boll Engineering

15-05-2015
Een tijdje geleden heeft Elektrolas een mooi project mogen afleveren bij Gijs Boll in Genderen. Dit project bevatte het lassen van tandheugels aan studpalen en wordt ook op de site van Boll Engineering uitgelegd.

Elektrolas CERTIBANK in vraag en aanbod

27-11-2014
Certibank toegelicht in het maandblad "vraag en aanbod". De service van elektrolas die vanaf begin 2015 vol operationeel zal zijn voor het beheren van LK en LMK's. 

Elektrolas levert afkortzaag van het merk Thomas op maat voor een klant

09-10-2014
Elektrolas levert afkortzaag van het merk Thomas op maat voor een klant. Lees verder voor meer informatie over de afkortzaag. Indien je ook interesse hebt neem dan contact op met de binnendienst van Elektrolas 0416-336777.

De EN 1090 is van kracht

25-09-2014
De norm EN 1090 is sinds 1 juli 2014 wettelijk van kracht. Dit betekent dat het verplicht is om zowel staal- en aluminiumconstructies als de onderdelen hiervan, van een CE-markering te voorzien.  Een CE markering is een verklaring van de fabrikant dat de producten voldoen aan alle constructieve eisen die in de bijbehorende productnorm(en) gesteld worden.

Nieuw bij Elektrolas in het programma de MaxiFlex Cut

09-09-2014
Nieuw bij Elektrolas in het programma de MaxiFlex Cut. Deze ultra dunne gebreide handschoen heeft een snijweestand niveau drie volgens EN388.
 
 

EWM introduceert een nieuwe draad-aanvoerkoffer.

21-08-2014
EWM introduceert een nieuwe draad-aanvoerkoffer.

RVS schroeftransport lassen, snel rvs vijzel lassen.

21-08-2014
Doormiddel van handelingen te mechaniseren kun je efficienter produceren. Een mooi voorbeeld hiervan is het gemechaniseerd TIG lassen van RVS schroeftransporten ook wel bekend als RVS vijzels.

ISO normering laskleding

19-08-2014
N-EN ISO 11611:2007 Deze norm vervangt de vroegere norm EN 470-1 en legt de eisen vast die aan laskleding worden gesteld.De kleding moet voldoen aan een aantal testen die beschreven zijn in onderstaande ISO-normen.

Eigenschappen van TIG wolfraam elektroden

18-08-2014
Wat de contacttip is bij MIG/MAG lassen, is de Wolfram elektrode bij het TIG lassen: een zeer essentieel onderdeel! Vreemd genoeg wordt over beide producten niet of nauwelijks gesproken.

Veiligheid lasapparatuur VRD en openspanning

17-08-2014
Er worden logischerwijs steeds strengere veiligheidseisen gesteld aan lasapparaten. In Nederland maar ook zeker in het buitenland. Het gevolg hiervan is dat ook steeds meer vreemde termen het vakgebied binnenkomen.

Inspecteren en keuren van snijbranders, reduceerventielen en autogeengereedschap

16-08-2014
Er bestaan geen wettelijke eisen of normeringen voor het veilig werken en opslaan van autogeen apparatuur. Daarom heeft Elektrolas een normering opgesteld die aangeeft wat noodzakelijk geacht wordt om te voldoen aan het veilig werken met en opslaan van autogeen gereedschap.

Oplassen van snijkanten met DUR 6 stellite

11-08-2014
Om een snijwiel te voorzien van corrosievaste hittebestendige slijtvaste snijkanten is er gekozen om de snijkanten op te lassen met DUR6 stellite in combinatie met een 307Si lastoevoegmateriaal dat dient als bufferlaag.

Lassen van duplex 1.4462 aan RVS 304 en 316

06-08-2014
Het verbinden van 304 of 316 aan duplex is lastechnisch niet zo spannend. Mits er geen bijkomende eisen gesteld worden aan de verbinding. Indien dit wel het geval is neem dan contact met ons op voor advies op maat.

Elektrolas levert laskantenfrees aan klant.

22-07-2014
Elektrolas levert laskantenfrees aan klant. Voor een project bij een klant hebben we een Gerima SMA50-E laskantenfrees ingezet met een speciale Radius 4 kop.

Geld uitsparen op uw slijtdelen? Spuit ze in met keramische spray van Binzel

09-07-2014
De keramische spray van ABICOR BINZEL werd speciaal ontwikkeld voor het beschermen van de slijtonderdelen van laspistolen vooral bij het geautomatiseerd lassen.

Het Robusto lasscherm van Cepro.

07-07-2014
Elektrolas heeft bij haar klant diverse Robusto drieluikschermen geleverd. Dit lasscherm is van zéér hoge kwaliteit. Het is leverbaar met een hittewerend doek of een geluiddempend gordijn.

Elektrolas laat klanten veilig werken met de 3M Versaflo M-307

03-07-2014
Elektrolas laat klanten veilig werken met de 3M Versaflo M-307. De Versaflo M-307 van 3M laat klanten veilig slijpen. Het slijpvizier heeft een geïntegreerde veiligheidhelm en een gelaatsafdichting van brandwerend polyester.

Elektrolas levert 10 stuks 9100FX V Lashelmen.

30-06-2014
Gezond en bescherming is tegenwoordig hoog aan de orde. Daarom hebben wij in overleg met onze klant gekozen voor de 3M helm 9100 met verse lucht. De 9100FX Laskap beschermt je ogen en gezicht tegen straling, hitte en vonken.

Handschild van Weldas

24-06-2014
Met een handschild van Weldas gaat uw handschoen langer mee. Heeft jouuw lasser ook last van de hitte die door de handschoen heen komt tijdens het lassen? Gebruik dan het robuuste reflecterende handschild van Weldas.

Koperen tiphouders in een Binzel Migtoorts verbeteren de geleidbaarheid en verlagen de temperatuur

20-06-2014
Per heden plaats Elektrolas Lastechniek bij al zijn reparaties koperen tiphouders. Dit betekent in de praktijk een rustiger en stabieler lasproces en een aanzienlijk langere standtijd van de slijtonderdelen, vooral bij hoge belastingen.

Probleemloos en snel laskant frezen aan domex

16-06-2014
Probleemloos en snel 25 meter laskant frezen aan domex, Hoogsterke staal. Met gerima SMA50. Vandaag gezien bij een tevreden klant aldus een van onze lasadviseurs.

Product-training EWM

12-06-2014
Elektrolas heeft afgelopen maand een product-training bij EWM gevolgd. Alle noviteiten van EWM kwamen aan bod. Divers lasprocessen zoals coldArc, forceArc, rootArc, pipeSolution, superPuls, tigSpeed, activeArc, spotArc werden in de praktijk toegepast.

Eenvoudig laswerk inspannen met Strong Hand lasklemmen

10-06-2014
De klemmen zijn zowel verkrijgbaar in een 2D als een 3D uitvoering. Kokerafmetingen tot max 120mm. De 3 klemmen kunnen met schroeven op de werkbank bevestigd worden.

Creusen bandschuurmachine

28-05-2014
Voor een van de trouwe klanten heeft Elektrolas een Creusen Bandschuurmachine geleverd. In samenwerking met Electrotool is er gekeken naar de beste oplossing voor de klant en gekozen voor de BS975HD.

Lintzagen

27-05-2014
Elektrolas levert speciaal op maat gemaakte lintzagen met langere levensduur. De bandzaag is van het merk Lenox. Lees verder voor de kenmerken.

Stofmaskers Moldex

22-05-2014
Elektrolas levert stofmasker van Moldex type 3505P3. De klant heeft veiligheid en gezondheid voorop staan tijdens zijn slijp werkzaamheden.

Elektrolas levert Pica marker stiften

21-05-2014
Pica marker stiften zijn ideaal voor het bereiken van de moeiijkste plaatsen of het zetten van een strakke dun markeringslijn. De merkstift met een extra lang metalen viltstift punt voor diepe gaten, de PICA INK.

Elektrolas levert Anti vermoeidsheid matten

15-05-2014
Voor een van onze trouwe klanten heeft Elektrolas mee gedacht over werkplek verbeteringen. De medewerkers van de verspanende afdelingen staan vaak lang achter elkaar stil op een positie, dit zorgt voor vermoeide benen en voeten.

ForceTig - Tig lasproces met extreem geconcentrentreerde vlamboog.

13-05-2014
EWM ForceTig® Voor diepe inbranding en hoge lassnelheid, geschikt voor volledige mechanisereerd en/of geautomatiseerd te produceren. Stabiele vlamboog zelfs bij hoge lassnelheden tot 3m/min.

Hurks Beton bereid zich voor op de EN 1090

09-05-2014
Hurks Beton laat zijn lassers scholen door Elektrolas om ze voor te bereiden op de lasproef volgens EN 9606-1. Hierdoor zijn ze straks gecertificeerd en klaar om volgens de norm (welke ingaat op 01-07-2014) te werken.

Elektrolas officieel dealer van Kjellberg OnderPoederdek lastechniek uit Finsterwalde-Duitsland

05-05-2014
Kjellberg staat al jaren voor topmateriaal op het gebied van O.P. lassen. We gaan bij Elektrolas de verkoop en de service doen op de Kjellberg OP machinelijn. 

Op stap naar werken. Elektrolas 2014

18-02-2014
In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doet Elektrolas dit jaar mee met het initiatief: Opstap naar werken.

Certificering van lassers bij elektrolas in Waalwijk

14-02-2014
Op vrijdag 14 februari hebben 4 lassers lasproeven gedaan bij elektrolas voor de lasserscertificaten voor de EN ISO 9606-1. De lassen hebben de visuele inspectie doorstaan en zijn nu onderweg naar het Lab. Ook ondersteuning nodig bij jouw LK en/of LMK?  

Elektrolas lastent, type Weldpartner

12-02-2014
Elektrolas presenteert met trots haar eigen lastent. De tenten zijn uitermate geschikt om te gebruiken bij het lassen van pijpleidingen en bij kabelwerkzaamheden. 

las coördinator Elektrolas ondersteunt bij afname van attractie.

29-01-2014
Op verzoek van een klant heeft een van de lascoordinatoren van Elektrolas Lastechniek B.V. de laswerkzaamheden gecoordineerd. Ook de afname van de eindproducten door de TUV werd door de lascoordinator van Elektrolas begeleid.

Binnenhoeklas weg slijpen in biertank

13-01-2014
Onze klant die actief is in de voedingsmiddelen industrie maakt onder andere opslagtanks. Deze opslagtanks worden MIG puls afgelast waarna de binnenhoeklas afgewerkt moet worden volgens de opgegeven RA-waarde die de klant eist.

Lasschuim - Elektrolas heeft een heerlijk biertje in de markt gezet

06-01-2014
Speciaal voor de koude dagen heeft het Elektrolas team een bijzonder tripel bier geselecteerd: Lasschuim

Het nauwkeurig en snel lassen van 9200stuks M12 moeren DIN929 op een montageplaat.

19-12-2013
We kregen de vraag binnen hoe er op een eenvoudige manier 9200 moeren gelast kunnen worden op een montageplaat. Graag vlot en nauwkeurig!

Elektrolas verzorgt introductie training RAAAK personeel

06-12-2013
Het team van RAAAK wil graag goed op de hoogte zijn van de werkzaamheden in de metaal en heeft daarom Elektrolas gevraagd om een training in elkaar te draaien.

Elektrolas levert bedrijfskleding Rotec

03-12-2013
Elektrolas heeft een nieuwe set bedrijfskleding geleverd voor de lassers van Rotec, Nistelrode. Eigenaar Edwin van Roosmalen is in zijn nopjes met de profesionele uitstraling van de kleding. 

Ceweld komt met nieuwe verpakking

02-12-2013
Ceweld blijft als leverancier door pakken. Zo word er achter de schermen hard gewerkt aan de realisatie van een compleet experience center om haar klanten maximaal te kunnen informeren over de mogelijkheden en de onmogelijkheden.

Onderwaterlassen ? Vraag het Elektrolas

30-11-2013
Heb je een lasklus onder water? Vraag het Elektrolas.

Relatiedag Elektrolas Donderdag 12 December van 15.00 tot 20.00uur

29-11-2013
Relatiedag Elektrolas Donderdag 12 December van 15.00 tot 20.00uur. Zoals de relaties van Elektrolas gewend zijn is er volop gedacht aan de innerlijke mens op deze dag.

Koffiehoek van Elektrolas vermengd de brabantse gezelligheid met de lastechniek

12-09-2013
De koffiehoek van Elektrolas was reden voor redactionele aandacht in het technisch vakblad 'lastechniek'. Onze gedeelde liefde voor metaal, lastechniek en het Bourgondische leven hebben we vertaald in een nieuwe koffiehoek.

Elektrolas Bedrijfsscan EN 1090 & EN-ISO 3834

12-09-2013
Elektrolas is druk in de weer om voor haar klanten inzichtelijk te maken wat er moet gebeuren voor certificering volgens de EN-1090. Na een voorlichtingsavond is een volgende stap het beschikbaar stellen van een bedrijfsscan.