Afname kwalificaties LK en LMK

Lasserskwalificaties EN ISO 9606

Met een lasserkwalificatie laat je zien: deze lasser weet wat hij doet. Hij beschikt over de vaardigheden die nodig zijn om de las professioneel uit te voeren.

Wij zijn door het NIL gemachtigd om lassers te kwalificeren, dus dat zit wel goed. Na het succesvol doorlopen van de audit door het NIL zijn wij bevoegd om lasproeven te organiseren, af te nemen en te beoordelen. Al in het beginstadium kunnen wij je door middel van passende vooropleidingen begeleiden naar de kwalificatie. Vervolgens kunnen we je lassers in alle specialismen certificeren.

De lasserscertificaten hebben een geldigheid van een half jaar. Dit dien je zelf in de gaten te houden, maar wij kunnen je hier ook bij helpen. We hebben een online database ontwikkeld waarin we je certificaten kunnen beheren en je op tijd informeren dat de certificaten bijna verlopen. Op deze manier zorgen we ervoor dat je lassers op tijd nieuwe proeven afleggen en daardoor de certificaten niet verlopen. Zo kom je niet voor onnodige kosten te staan. Bekijk hier de voordelen van Certibank.

We kwalificeren je lassers volgens de Europese norm EN ISO 9606, EN 14732 en de Amerikaanse norm ASME.

We bieden bovendien workshops, thema-avonden en andere scholing aan om lassers te blijven ontwikkelen. Bekijk de website van onze lasschool.
 

Lasmethodekwalificaties LMK ISO 15614

Niet alleen lassers, maar ook lasmethoden kunnen we voor je kwalificeren. Een lasmethodekwalificatie bewijst dat je lasmethode de juiste mechanische waarde haalt. De kwalificatie gebeurt volgens de Europese norm  EN15614 en/of de Amerikaanse norm ASME. Hierdoor heb je absolute zekerheid over de kwaliteit.  


Wil je meer weten over de mogelijkheden van het afnemen van lassers- en/of lasmethodekwalificaties?